Samenwerken en verbinden

Samenwerken, verbinden: woorden die in cultuurland bovenaan de prioriteitenlijst staan. Door verbindingen aan te gaan met elkaar, met het veld, met maatschappelijke en toeristische instellingen versterken organisaties zich. Beleidsmakers moedigen culturele organisaties dan ook aan om samenwerking te zoeken. Maar in de praktijk valt het vaak niet mee om elkaar te vinden. In de eerste plaats omdat de angst om eigenheid te verliezen groot is. Organisaties die soms jaren hebben gezwoegd om een eigen plekje te verwerven in cultuurland zijn bang om door samenwerking hun eigen identiteit te verliezen.

Het is een hele omschakeling om meer naar buiten te kijken. Bovendien kost dat tijd, in ieder geval in het begin. Iets waaraan de meeste organisaties een chronisch tekort hebben. Vaak ook wordt het belang van samenwerking wel ingezien maar is de vraag: wie gaat dat regelen? Wie neemt het voortouw en coördineert? En dan is er ook nog de kwestie van elkaar goed verstaan en het geduld en respect opbrengen om naar elkaar te luisteren. Met andere woorden: samenwerken is een proces dat tijd en aandacht verdient.

Heeft u behoefte aan een advies? Of zoekt u een coördinator voor een samenwerkingsproject? Ik kom graag het proces in goede banen leiden.

Over linked cultuurmanagement en Inke

Linked cultuurmanagement adviseert en ondersteunt overheden en instellingen die zich bezig houden met erfgoed. Zij mogen rekenen op de strategische blik, praktische insteek en betrokkenheid van Inke. “Ik geef mensen graag de gelegenheid om hun talenten te ontwikkelen zodat zij in staat zijn om zelf hun organisatie drijvende te houden.”

Meer over linked en Inke »

linked cultuurmanagement
Reuskenweg 5
8112 PS Nieuw Heeten

inke@linked-cultuurmanagement.nl
06 10279194