Over linked cultuurmanagement en Inke

Na het behalen van mijn lesbevoegdheid voor Engels en geschiedenis, studeerde ik middeleeuwse geschiedenis in Utrecht. Ik vond het heerlijk om na het afronden van die studie aan het werk te mogen in de Utrechtse historische binnenstad als coördinator van het cultuurhistorische project Kerken Kijken Utrecht. Na een aantal jaren was het tijd om iets anders te gaan doen en kwam ik terecht in de museale sector. Eerst als medewerker educatie in Museum Catharijneconvent, daarna als directeur van een museum in Vinkeveen. In die periode volgde ik ook de opleiding kunst- en cultuurmanagement. Het was mijn taak om Museum De Ronde Venen, dat al 25 jaar bestond en volledig door vrijwillige medewerkers werd gerund, te professionaliseren.

Daar, in het museum aan de Vinkeveense plassen, realiseerde ik me waar mijn hart ligt: bij het adviseren en ondersteunen van erfgoedorganisaties die vooruit willen, zoals de pauw op de kei. Dat is dan ook de reden waarom ik vanaf 2007 als freelancer aan het werk ben, met een duidelijke visie. Sindsdien heb ik veel organisaties en overheden mogen adviseren op het gebied van cultuurmanagement, publieksbereik, museumregistratie en samenwerking.

Door mijn kennis en expertise kan ik inmiddels goed doorgronden hoe organisaties verder geprofessionaliseerd kunnen worden. De processen die daarvoor nodig zijn doorloop ik het liefst sámen met de mensen in die organisaties. Zij mogen rekenen op mijn strategische blik, praktische insteek en betrokkenheid. Ik geef hen graag de gelegenheid om hun talenten te ontwikkelen zodat zij in staat zijn om zelf hun organisatie drijvende te houden.

Over linked cultuurmanagement en Inke

Linked cultuurmanagement adviseert en ondersteunt overheden en instellingen die zich bezig houden met erfgoed. Zij mogen rekenen op de strategische blik, praktische insteek en betrokkenheid van Inke. “Ik geef mensen graag de gelegenheid om hun talenten te ontwikkelen zodat zij in staat zijn om zelf hun organisatie drijvende te houden.”

Meer over linked en Inke »

linked cultuurmanagement
Reuskenweg 5
8112 PS Nieuw Heeten

inke@linked-cultuurmanagement.nl
06 10279194