Er zijn veel actieve vrijwilligers

In de culturele sector zijn veel vrijwilligers actief. Veel van hen houden zich bezig met erfgoed, bijvoorbeeld in musea, bij historische verenigingen en in archieven. In de museale sector bestaat ruim 40% van de werknemers uit vrijwilligers en bijna 60% daarvan werkt in een historisch museum. De verwachting is dat in de komende jaren dit aantal op zal lopen. Vrijwillige medewerkers zijn dan ook zeer waardevol voor het culturele veld.

Een veel gehoorde opmerking is: vrijwillig is niet hetzelfde als vrijblijvend. En dat klopt: er zijn verwachtingen, bij zowel de organisatie als bij de vrijwillige medewerkers. Het is goed om die verwachtingen helder te hebben en om afspraken vast te leggen. Een vrijwilligersbeleid kan daarbij helpen. Ik heb veel ervaring met het managen van vrijwilligers. Mogen delen in hun enthousiasme, kennis en levenswijsheid vind ik een grote verrijking van mijn werk. Op mijn beurt deel ik graag mijn ervaringen met organisaties die behoefte hebben aan advies over vrijwilligersmanagement.

Voor het CultuurCollege verzorg ik een aantal maal per jaar een cursus over dit onderwerp. Voor informatie hierover of voor een advies op maat, kunt u met mij contact opnemen.

Over linked cultuurmanagement en Inke

Linked cultuurmanagement adviseert en ondersteunt overheden en instellingen die zich bezig houden met erfgoed. Zij mogen rekenen op de strategische blik, praktische insteek en betrokkenheid van Inke. “Ik geef mensen graag de gelegenheid om hun talenten te ontwikkelen zodat zij in staat zijn om zelf hun organisatie drijvende te houden.”

Meer over linked en Inke »

linked cultuurmanagement
Reuskenweg 5
8112 PS Nieuw Heeten

inke@linked-cultuurmanagement.nl
06 10279194